Reseadapter

Tar du med dig en mp3-spelare, kamera, laptop eller mobiltelefon på resan? Givetvis gör du det och dessa apparater behöver laddas med rätt strömstyrka och spänning.

Olika länder har olika standarder gällande dessa och därav olika kontaktuttag. Därför behöver du enreseadapter, också kallad strömadapter.

Reseadapter test 2012

Vi har testat ett antal olika reseadaptrar från olika återförsäljare. Vi har främst kontrollerat hur många olika länder reseadaptern har stöd för men även hur pass smidig den är att packa med sig i väskan, priset samt övriga intryck.

I vilka länder behövs en strömadapter?

Man behöver inte en reseadapter i alla länder då Sveriges kontaktuttag passar i en del uttag. Dock krävs en reseadapter om du ska besöka någon av följande länder:

  • Syd- och Nordamerika (inklusive USA)
  • Australien, Nya Zeeland och övriga <href=”http: sv.wikipedia.org=”” wiki=”” oceanien”=”” target=”_blank”>Oceanien
  • Indien, Kina & Japan
  • England & en handfull andra länder i europa

Varför köpa reseadapter?

Som vi tidigare sagt är en reseadapter mycket viktig att ha med sig när man ska besöka andra länder och vill kunna ladda sina elektonik-prylar som mobiltelefonen, kameran eller laptopen. Vanligtvis kopplar du bara in den i väggen med den vanliga laddningssladden som medfölje rmen i andra länder kan du behöva koppla en adapter mellan landets eluttag och din pryl. Dels för att kontaktuttaget ska passa i väggen och dels för att rätt spänning, strömstyrka och effekt ska ges till din elektronik.

Olika typer

När man har en bestämd semester i ett visst land behöver man kanske bara köpa en specifik reseadapter för just det landet vilket fungerar bra. Ska man däremot färdas genom flera olika länder, backpacka, tågluffa och liknande, är en adapter med flera olika ingångar en bättre lösning. En sådan multi-adapter kan även vara bra om man inte är helt säker på vilken adapter som gäller på sin destination. Då är man näst intill helt säker på att någon av de man har passar.

Att tänka på

När vi nämner strömadapter och reseadapter menar vi precis samma sak, det är alltså ingen skillnad på dessa två benämningar. Att en strömadapter ibland också kallas för en reseadapter beror troligtvis på att man vill poängtera användningsområdet av strömadaptern.

Andra saker som kan vara bra att ha med på resan kan exempelvis vara en bagagevåg för att väga din väska eller ditt bagage och på så sätt se till att du slipper övervikt.

Trevlig resa önskar vi på bagagevåg.nu!