Badrumsvåg

Dags att köpa en badrumsvåg eller personvåg? Då har du hittat rätt, vi hjälper dig nämligen att hitta den våg som passar dig bäst. Välkommen!

Badrumsvåg test 2013

För att göra det enklare för dig som konsument har vi testat och utvärderat 3 olika badrumsvågar i olika prisklasser. Testet baseras på ett flertal faktorer och det slutgiltiga betyget fastställdes när vi tagit hänsyn till en rad faktorer som exempelvis funktioner, utseende och pris.

Testet gjordes i mitten av 2012 och de populäraste personvågarna i respektive kategori valdes ut till testet. 2013 uppdaterade vi resultatet med de senaste modellerna samt tog in de nya trenderna. Nedan hittar du det fullständiga testet med resultat.

Köpa badrumsvåg

Var köper man lättast en badrumsvåg? Vanliga klassiska badrumsvågar hittas i de flesta butiker där elektriska eller hushållsapparater säljs. Finns även där tillbehör till ditt badrum säljs såklart. Badrumsvågar går även mycket smidigt att handla från nätet och här hittar du vågar som har lika bra kvalité som de i butik men är betydligt billigare! Vågarna har ofta även smarta extrafunktioner som kan beräkna exempelvis BMI och kroppsfett.

Väga med badrumsvåg

Badrumsvågar är som de flesta vet en benämning på vågar man har i badrummet till att sig själv och hålla kolla på sin vikt. Den huvudsakliga syftet med dessa vågar är alltså att väga människor och inte väskor. Varför kan man inte väga sin resväska på en badrumsvåg kanske du frågar dig då? Givetvis kan man det. Det är även så att de senare badrumsvågarna som har kommit faktiskt är väldigt precisa i sina mätningar.

Problem med bagagevägning

Nackdelarna att väga sitt bagage med en badrumsvåg istället för med en väskvåg är följande:

  • Gammal våg

    Äldre vågar har en tendens att visa fel vikt och felmarginalen mot den verkliga vikten kan vara flera kilo! Det gäller givetvis även när du väger dig själv och felet uppstår ofta även om badrumsvågen från början står på 0 kg.

  • Obalanserat

    Badrumsvågar är inte gjorda för att väga väskor på, därför kan det väldigt lätt bli obalans på vågen när bagaget ställs därpå och pekar ut åt alla håll från vågen. Väskan kan snudda golvet, väggen eller annat som får den ur balans och väskan tycks få en helt annan vikt en den verkligen har. Det kan även vara svårt att se själva vikten då det otympliga bagaget lätt skymmer displayen.

  • Bärbarhet

    En badrumsvåg är långt ifrån lätt och smidig att ha med sig i resväskan. För det första är den oftast rätt tung och för det andra så tar den en väldans massa plats. Inte finns det många som tagit med sig en badrumsvåg i väskan inte.